Ясни са участниците в Мача на звездите
Ясни са участниците в Мача на звездите / netinfo
20 баскетболисти ще имат шанс да се изявят в Мача на звездите тази година. Шоуто в българския му вариант ще се състои на 8 март в новата „Арена Самоков”.

Очаквано, първи във вота на феновете е играчът на Лукойл Академик Лари О`Банън с 3324 точки, следван от съотборника си Уили Дийн с 3042. Най-полезният състезател на Балкан Дуейн Мортън също премина границата от 3000 точки, като получи 3020.

Контузеният гард на ЦСКА Майк Хендерсън бе избран от привържениците на баскетбола, но участието му е невъзможно и той ще бъде заменен от новото попълнение на Черно море Тод Галоуей.

От българските играчи най-много точки е събрал центърът на Лукойл Академик Тенчо Банев – 2048.

През тази година треньори на съперниците ще са Желко Лукаич в тандем с Георги Младенов и Росен Барчовски с асистент Любо Минчев. Двата дуета ще избират отборите тепърва, като ще предпочетат по равен брой чужденци и българи в съставите си. Четиримата имат право да повикат още четирима баскетболисти, които да запълнят квотата от 24-ма участници.

След като вече се определят тимовете, феновете отново ще имат решаваща дума за определяне на стартовите петици. Те ще имат право да гласуват до 6 март за това кой да бъде в титулярния състав.

Шоуто ще бъде подгрявано от DJ Bony, Space Dunkers и балет „Фиоре”.

ПЛЕЙМЕЙКЪРИ

Уили Дийн

Тод Галоуей (на мястото на Майк Хендерсън)

Юлиан Радионов

Асен Великов

АТАКУВАЩИ ГАРДОВЕ

Лари О`Банън

Ристе Стефанов

Людмил Хаджисотиров

Иван Лилов

КРИЛА

Дуейн Мортън

Брайс Шелдън

Тодор Стойков

Христо Николов

ТЕЖКИ КРИЛА

Перо Анти

Лавел Пейн

Георги Давидов

Хрисимир Димитров

ЦЕНТРОВЕ

Тенчо Банев

Саша Топчов

Николай Върбанов

Аугустинас Витас