Ясни петиците за Мача на звездите, жени ще свирят сблъсъка
Ясни петиците за Мача на звездите, жени ще свирят сблъсъка / netinfo
Българските фенове определиха стартовите петици за Мача на звездите в родния баскетбол. Шоуто е тази събота в новата зала в Самоков. Двубоят е от 17 часа, а откриването започва в 15.30 часа. За единия тим ще стартират Уили Дийн, Ристе Стефанов, Дуейн Мортън, Лавел Пейн и Тенчо Банев, а за другия – Юлиан Радионов, Лари О’Банън, Тодор Стойков, Перо Антич и Брайс Шелдън. Сблъсъкът ще бъде ръководен от женска съдийска тройка –Вълчева, Коконова и Колева.

Организаторите отбелязаха голям интерес към конкурса за стрелба от тройката: Ристе Стефанов, Ненад Чанак, Иван Лилов, Чавдар Костов, Лари О’Банън, Тодор Стойков, Брайс Шелдън, Перо Антич, Мартин Дурчев и Мартин Маринов. В същото време желаещите да се пробват в конкурса за забивки останаха само трима след контузията на Живко Стоянов: Лавел Пейн, Перо Антич и Владимир Николов. В журито пък ще се включат Петър Аврамов, Бранислав Прелевич, Михаил Михов, Петър Георгиев и Джордж Кириазис. Специалният гост на Мача на звездите – националният селекционер на България Пини Гершон, който пристига утре в София може да връчи някоя от индивидуалните награди.

Около 500 пропуска ще бъдат пуснати на входа на Арена Самоков в деня на двубоя, но организаторите едва се спарят със зрителския интерес. Подготвят се игри с феновете, които ще станат свидетели на шоуто, включително 10 хиляди лева за кош от центъра, а след мача домакините подготвят програма със звучното име „Танц на вятъра”.