Среща на работодатели и ученици в панаира
Среща на работодатели и ученици в панаира / netinfo
Работодатели и ученици си дават среща на двудневното изложение на учебно-тренировъчните фирми ТФ Фест, което се открива днес в панаира. На 11-тото му издание ще се представят 82 тренировъчни предприятия от България, Македония и Румъния. Броят на изложителите се е увеличил с 67% спрямо миналата година, а ангажираните експозиционни площи – със 71%. Ще участват 600 ученици и 96 учители от 25 града на страната. В работата на форума ще се включат експерти от отделите «Човешки ресурси» на десетина водещи компании от различни браншове. Ще участват и кариерните центрове на Аграрен университет - Пловдив, на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, на Земеделския колеж.

По време на изложението ще стартира електронната трудова борса за ученици, която ще разшири контактите на учениците с работодатели. Изграждането й е финансирано от Световната банка по проект на Центъра на учебно-тренировъчните фирми и Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси.

Интересът към ТФ ФЕСТ е голям, тъй като броят на тренировъчните фирми у нас се е увеличил почти двойно в сравнение с 2007 г., те вече са 290 и в тях работят над 3500 младежи от средни училища с професионална насоченост.