Арсенал изпусна Ливърпул, само 1:1 на „Емирейтс”
Арсенал изпусна Ливърпул, само 1:1 на „Емирейтс” / netinfo
Арсенал не успя да победи Ливърпул и измъкна само 1:1 като домакин в първи четвъртфинал от Шампионската лига. „Топчиите” имаха по-добри ситуации за гол в мача, а реферът Клаус Бо Ларсен не отсъди спорна дузпа в тяхна полза и така всичко остана да се решава на реванша на „Анфийлд” след шест дни. Гостите обаче ще имат и предимството на гола си на чужд терен.

Това е първи двубой от трилогията, която предстои между Арсенал и Ливърпул, като още в събота двата тима ще се срещнат отново в Лондон в мач за първенство.

Емануел Адебайор откри резултата за Арсенал в 23-та минута. Разиграване от корнер прати топката във Ван Перси, който центрира право на главата на тогоанския нападател и той я прати в мрежата. Само три минути по-късно обаче Ливърпул изравни чрез Дирк Каут. Стивън Джерард премина на парад през защитата на Арсенал и намери холандеца в малкото наказателно поле, а Каут нямаше проблем да намери правилната посока между обърканите бранители на Арсенал.

През първото полувреме Робин ван Перси имаше още две възможности за гол в полза на домакините, но в първи случай пропусна, а във втория Пепе Рейна спаси. Ливърпул се бори здраво и удържа натиска на „артилеристите” и след почивката и така стигна до частичния успех. Никлас Бендтнер пропусна най-чистото положение за Арсенал през вторите 45 минути, когато след разиграване на съотборниците си той получи топката до гредата и вместо да я вкара във вратата, той я изчисти.

В 66-та минута реферът Клаус Бо Ларсен си затвори очите за дузпа в полза на Арсенал. Александър Хлеб нахлу в наказателното поле от ляво, но бе подпрян сериозно от Дирк Каут, който буквално се опита да го свали на земята с ръце, но не прозвуча съдийски сигнал.

Така двата тима не успяха да се победят в мач №200 помежду си в големите състезания. Реваншът е следващия вторник на „Анфийлд”.

Арсенал: Алмуния, Фабрегас, Туре, Сендерос, Галас, Ван Перси (Уолкът 46`), Хлеб, Фламини, Клиши, Адебайор, Ебуе (Бендтнер 67`)

Ливърпул: Рейна, Хюпия, Жерард, Торес (Воронин 85`), Фабио Аурелио, Алонсо (Лукаш 77`), Кайт, Бабел (Бенаюн 57`), Машчерано, Карагър, Шкъртел