Шофьорът, предизвикал катастрофата на „Хемус” –  с 0.19‰ алкохол
Шофьорът, предизвикал катастрофата на „Хемус” – с 0.19‰ алкохол / снимки: БГНЕС, DarikNews - Диана Хаджийска
Шофьорът на ТИР-а, предизвикал тежката катастрофа на автомагистрала „Хемус”, е бил с 0.19 промила алкохол в кръвта след проба с дрегер на мястото на инцидента, все още няма информация за резултатите от кръвните му проби. Мъжът се казва Любчо Трайковски и е македонски гражданин, заяви за Дарик радио инспектор Алексиев от Магистрална полиция.

Шофьорът на микробуса, блъснат от Трайковски, се казва Богомил Велчев и е служител на софийска фирма за пътнически превози „Транс 5 Травел” ООД.

Двамата мъже, които бяха приети в „Пирогов” след вчерашната тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус”, вече са в по-добро състояние и няма опасност за живота им. Това съобщи говорителят на болницата Стоян Узунов в предаването „Дарик кафе”. По думите му тежко остава състоянието на жената, която също бе откарана в „Пирогов” след инцидента.

Ето какво още каза Стоян Узунов за Дарик:

По-тежко е положението на жената. Тя е със стабилизирано, но тежко състояние и все още е с опасност за живота. Сутринта шеф-екипът д-р Петър Антов зарадва и другите дежурни лекари, че тя вече е говорила с екипа. Продължава да е в реанимация под наблюдението на докторите. 

Три жени и един мъж, пострадали при катастрофата на автомагистрала „Хемус”, са на лечение в болницата "Св. Анна". Състоянието им е стабилизирано и няма опасност за живота им. Жена в тежко състояние е във Военномедицинската академия, но няма непосредствена опасност за живота й. Четирима от пострадалите са в ботевградската болница. Състоянието на всички е стабилизирано и според лекарите няма пряка опасност за живота им.

Възстановено е движението в района на вчерашната тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус”, при която на място загина една жена, а 14 души бяха ранени.

Катастрофата стана около 17 и 30 вчера. ТИР със сръбска регистрация удари няколко коли и микробус между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол". Вероятната причина е повреда на спирачките на ТИР-а, който е имал и ремарке, което се е откачило при удара. ТИР-ът е ударил първо пет или шест автомобила, след това и микробуса, като при удара микробусът е бил изхвърлен от магистралата. Разпитан е шофьорът на товарния камион, който е заявил, че спирачката е отказала още в единия от тунелите.


Чуйте в звуковия файл репортаж от мястото на трагичния инцидент