Гигс става №1 в историята на Юнайтед в Москва?
Гигс става №1 в историята на Юнайтед в Москва? / netinfo
Уелсецът Райън Гигс може да стане играчът с най-много изиграни мачове в историята на Манчестър Юнайтед във финала на Шампионската лига срещу Челси в Москва на 21 май.

В момента рекордьор е сър Боби Чарлтън, за който до скоро се смяташе, че има 759 изяви с екипа на червените дяволи в периода 1956-1973 година.

Наскоро обаче се разбра, че мачовете на Чарлтън всъщност са 758, тъй като той не е играл в мача от третия кръг за Купата на Англия през януари 1962 година заради настинка.

При днешната победа с 4:1 над Уест Хем Гигс записа своя мач номер 757 за Юнайтед и може да изравни рекорда при гостуването на Уигън в последния кръг от Висшата лига на 11 май и да стане едноличен водач при участие във финала в Москва.

Райън Гигс е и най-титулуваният играч в историята на тима със своите девет шампионски титли, които след седмица могат да станат и десет, четири Купи на Англия, две Купи на лигата, а по веднъж до момента е печелил Шампионската лига, Суперкупата на Европа, Интерконтиненталната купа и Купата на носителите на купи (КНК).

Сър Боби Чарлтън ще продължи да бъде голмайстор номер едно на Манчестър Юнайтед с недостижимите 249 гола.