Порто завърши сезона с победа
Порто завърши сезона с победа / netinfo

Шампионът Порто завърши с победа сезона в Португалия, след като в среща от последния кръг победи Навал с 2:0. Вчера без девет титуляри Порто стигна до успеха и отпразнува своята трета поредна титла.

Спортинг се наложи над Боависта с 2:1 и спечели директно място в Шампионската лига, а третият Витория Гимараеш разгроми Ещрела Амадора с 4:0 и за пръв път ще участва в квалификациите на Шампионската лига.

През седмицата властите в Португалия изхвърлиха Боависта във втората дивизия и отнеха точки на Порто, Униао Лейрия и Боависта заради корупционния скандал, който разтресе футбола в страната.

Дисциплинарната комисия на футболната лига отсъди, че Порто е правил опити за подкупване на съдии в два мача през сезон 2003-2004. За тези действия на шампионите им бяха отнети 6 точки, които обаче не попречиха на португалския гранд да вдигне поредната си титла.

Клубът отнесе и глоба от 150 хиляди евро. Беленензес и Униао Лейрия бяха наказани с отнемане на по 3 точки, а Боависта бе изхвърлена в по-долната дивизия. Бенфика се наложи над Витория Сетубал с 3:0 при последния мач на ветерана Руш Коща, който се очаква да прекрати кариерата си.