Роналдо стана голмайстор и на Шампионската лига
Роналдо стана голмайстор и на Шампионската лига / netinfo
Мегазвездата на Португалия и Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо се превърна в голмайстор на Шампионската лига за сезона 2007/2008. Атакуващият футболист на „червените дяволи” реализира осем точни попадения в най-значимия клубен футболен турнир.

С гола си във финала срещу Челси португалецът, роден на остров Мадейра, увеличи аванса си пред Дидие Дрогба на два гола. Таранът на Челси приключи на второ място в класацията.

Що се отнася до Роналдо, то асът на Манчестър Юнайтед наниза немислимите 42 гола през целия сезон във всички надпревари. По този начин талантът показа, че заслужава да е номер едно сред колегите си през този сезон.

Кристиано е на първо място и в друга надпревара от Шампионската лига. Роналдо беше най-фаулираният футболист. 45 пъти реферите са отсъждали нарушения срещу нападателя.

В класацията за най-много точни асистенции спечели полузащитникът Алекс. Бразилският халф на Фенербахче е сервирал топката за гол на своите съотборници шест пъти.

Нападателят на Арсенал Емануел Адебайор е човекът стоял най-упорито в засада през тази кампания. Тогоанецът е бил зад бранителите цели 25 пъти.