Донадони: Късметът ни обърна гръб
Донадони: Късметът ни обърна гръб / netinfo
Старши треньорът на Италия Роберто Донадони остана разочарован от равенството срещу Румъния във втората среща на тима от Група С на Евро 2008. Наставникът бе категоричен, че момчетата му са заслужавали трите точки, като единствено късметът не е бил на страната на „Скуадра адзура”.

„Днес заслужавахме да победим, но късметът ни обърна гръб”, сподели разочарованият треньор след края на мача.

Наставникът коментира и грешката на защитника на „Скуадра адзура” Джанлука Дзамброта, която доведе до гола във вратата на Буфон: „Дзамброта изигра отличен мач и една грешка не може да зачеркне направеното от него.”

„Работихме много усърдно, за да създадем колкото се може повече положения и дори рискувахме да загубим този невероятен мач”, добави Донадони. 

„Обикновено не коментирам решенията на съдиите, затова нека просто кажем, че днес той нямаше ден. Намирам за смешна ситуацията с гола на Рууд ван Нистерой и решението на страничния арбитър, който не отсъди засада тогава”, каза още треньорът, който днес също имаше за какво да се сърди на реферите, които отмениха чист гол на Лука Тони, но асистентът на главния съдия вече бе вдигнал флага си.