143 селища в Североизточна България останаха без ток
143 селища в Североизточна България останаха без ток / снимка: Sofia Photo Agency

143 населени места са без електрозахранване в Североизточна България заради тежката метеорологична обстановка. Това съобщиха от Е.ОН, като посочват, че информацията е към 11 часа днес. 112 екипа на дружеството работят по отстраняването на повредите.

 

Бурният вятър, достигащ 25 метра в секунда в областите Варна, Силистра, Добрич, Шумен, Русе, както и обилният снеговалеж и снегонавявания в областите Велико Търново, Разград и част от област Шумен, са причина за изключването на електрозахранването по 44 електропровода за средно напрежение.

 

На територията на област Разград са изключени шест електропровода, в резултат на което 20 населени места са без ток. 20 екипа работят по отстраняването авариите там.

 

На територията на област Добрич има пет изключени електропровода, което е прекъснало електрозахранването в 13 населени места. 10 екипа на компанията работят по възстановяване на електрозахранването.

 

На територията на област Варна изключилите електропроводи са три, като това е причинило прекъсването на електрозахранването на шест населени места.

 

На територията на област Шумен са изключили три електропровода, в резултат на което 26 населени места са без електрозахранване. 10 екипа работят по възстановяване на тока.