Михайлов: Не искам да съм резерва, дори в Ливърпул
Михайлов: Не искам да съм резерва, дори в Ливърпул / netinfo
Вратарят на Твенте Николай Михайлов заяви в интервю за Гонг, че иска да бъде титуляр. Младокът призна, че в най-скоро време ще стане ясно, дали кариерата му ще продължи в Холандия, или някъде другаде.

„В началото на март Лъчо Танев ще дойде тук. Ще говори с президента и ще видим, какво ще се случи. Аз вече искам да пазя. Да бъда титуляр, независимо къде. Само с тренировки и мачове за втория отбор на става. Титулярният вратар на Твенте Сандер Бошкер е голяма фигура. Уважавам го, защото има над 500 мача за клуба. Пазил е тук преди да се родя аз. За мен е важно да пазя, а тук не получавам необходимите мачове. Бошкер удължи договора си, но той иска да става и спортен директор на клуба, така че ще видим”, заяви Михайлов.

„Чувам се с треньора на вратарите в Ливърпул, с директора на клуба. Редовно звънят и се информират. Говорят лично със Стив МакЛарън. Там ситуацията също е сложна, защото дори да се върна няма да съм титуляр. Вече не ме задоволява да съм втори вратар, пак казвам, че вече е време да пазя. Можех да се върна в Ливърпул още лятото, но нямаше смисъл. Трябва да пазя всеки мач, няма значение, дали ще е в Чемпиъншип, в Испания или в Италия. Искам да пазя в мъжкия футбол, убеден съм че след едни-два сезона нещата ще са по съвсем различен начин”, продължи стражът на Твенте и капитан на българските младежи.

„Има две-три предложения за мен, но с Лъчо Танев сме се разбрали да не ги коментираме. Отново говорим за добри отбори, които ми гарантират титулярното място. В Твенте се чувствам добре, но е важно какво мислят да правят”, отбеляза още юношата на Левски Ники Михайлов.

„Аз съм на 20 години и не мога да пазя в Барселона или Реал Мадрид. Искат ме и елитни клубове и такива от по-долна дивизия. Пак ви казвам, важно е да пазя. Иначе се чувствам в много добра форма. Много по-добър съм отколко преди една година и половина, когато Ливърпул ме взе. Надявам се в близко бъдеще да съм титуляр. Няма значение дали тук в Твенте или в някой друг отбор”, допълни вратарят.

„В момента играем доста добре. Тимът се справя чудесно. Печелим мачовете си. С победата над Марсилия пишем история. Разбира се, победата с Левски над Олимпик ми беше по на сърце. Надявам се на реванша да си свършим работата. Пред нашата публика ще е още по-лесно, защото ще ни подкрепят”, каза вратарят на Твенте.

Михайлов не намира разлика между класата на Гошо Петков и Сандер Бошкер, на които е бил резерва. „Винаги съм казвал, че в България най-добрите са Гошо и Иванков. Смятам, че ако Петков дойде в Твенте ще може да е титуляр. Сандер Бошкер и Петков са различни като стил на пазене. И двамата са доказани вратари”, завърши младият Михайлов.