Йорданка Слатинска оглави БСП в Пиринско
Йорданка Слатинска оглави БСП в Пиринско / DarikNews

Председателят на общинското ръководство на БСП в Благоевград Йорданка Слатинска оглави и областния съвет на партията, стана ясно след отчетно-изборно събрание. След пълно единодушие сред членовете на столетницата в местната структура Слатинска застава на мястото на досегашния областен лидер и заместник-председател на Народното събрание – проф. Любен Корнезов.

 

За заместник-председатели на Областния съвет са избрани Владмир Димитров – управител на Благоевградска област, проф. Корнезов и депутатът Георги Юруков. Д-р Данко Ангелов става секретар по медийната политика, а председателят на общинското ръководство на БСП в Симитли – Георги Докузов ще изпълнява длъжността секретар касиер. Йорданка Слатинска застава начело и на сформиран днес Предизборен щаб на БСП в областта. Настоящият евродепутат Кристиян Вигенин оглавява червената листа за евроизборите, бе оповестено на пресконференция след отчетно-изборното събрание.

 

От името на Изпълнителното бюро на БСП Вигенин ще отговаря за дейността на БСП структурите в Благоевградска област, съобщи самият той. За мен това е и голяма чест, и голяма отговорност. Познавам добре региона, знам, че е труден, със своята специфика и с многото си общини, но се надявам на успешна и резултатна работа по време на изборите, заяви Вигенин.

 

Напълно в нашите възможности е да бъдем първа политическа сила в Благоевград и региона. БСП вече се е доказала като конструктивна политическа сила, която умее да решава проблемите на хората. Не случайно БСП спечели и кметските избори в областния град, подчерта Вигенин.