Бенитес: Съдбата ни ще стане ясна в следващите 10 дни
Бенитес: Съдбата ни ще стане ясна в следващите 10 дни / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес определи следващите десет дена като „решителни” за клуба . „Червените” се изправят срещу Манчестър Сити в неделя преди да гостуват на Реал Мадрид в осминафинален сблъсък от Шампионската лига в сряда.

През следващия уикенд възпитаниците на Бенитес гостуват на Мидълзбро, а на 3 март приемат състава на Съндърланд.

„Това е решителен период за нас. Имаме четири мача в рамките на няколко дни и те могат да окажат огромно значение за това дали в края на сезона ще се борим за някакви трофеи или не”, заяви Бенитес на пресконференция днес.

„В този момент можем да мислим единствено за трите точки и да гледаме какво правят нашите противници. Не можем да влияем на това какво става в другите клубове и затова трябва да се концентрираме върху нашата работа”, продължи испанецът.

„В момента всичко зависи какво ще се случи в следващите една или две седмици. Всичко може да се промени само за няколко дни. Манчестър Юнайтед е добър отбор. Печелят много двубои и ние знаем, че трябва да побеждаваме почти във всеки мач. В момента дори нямаме право на равенство.”

„Ако победим Манчестър Сити това ще ни вдъхне повече увереност. Всеки мач оттук нататък може да се отрази на настроението на тима в съблекалнята. Имаме четири поредни мача в кратък период и няма никакво време за почивка и възстановяване на футболистите. Ние обаче трябва да спечелим тези мачове, защото Юнайтед могат да го направят също. Това би направило мача ни с тях през следващия месец решаващ”, каза още Рафа Бенитес.