Шалке изпусна Борусия – 1:1
Шалке изпусна Борусия – 1:1 / netinfo
Отборът на Шалке 04 не успя да победи тима на Борусия Дортмунд в дербито на 21-ия кръг на Първа Бундеслига. Двубоят на „Велтинс Арена” приключи при резултат 1:1, като домакините са тези, които трябва да съжаляват да пропуснатите три точки.

Шалке тотално надигра своя противник през първата част и заслужено се оттегли на почивка с гол преднина. Резултатът в мача бе открит от нападателя Кевин Курани в 20-ата минута след брилянтно изпълнение на странична ножица.

В минутите след гола домакините имаха още няколко отлични шанса, които обаче бяха пропилени с лека ръка.

През втората част съставът на Борусия увеличи оборотите и на свой ред успя да създаде интересни положения пред вратата на своя противник най-вече чрез звездата си Мохамед Зидан. Въпреки пропуските си египетският национал се реваншира в 81-ата минута когато съз силен удар от около десет метра не остави шансове на стража на домакините за 1:1. Още в следващата атака, отново той имаше отличен шанс да подари трите точки на своя тим, но този път не успя да преодолее Мануел Нюер.

След равенството двата тима запазиха своите позиции във временното подреждане. Борусия Дортмунд е осми с актив от 32 точки, а тимът на Шалке, с точка по-малко, е девети.