Още един магистрат, уличен във връзка с Красьо Черния, подаде оставка
Още един магистрат, уличен във връзка с Красьо Черния, подаде оставка / снимка: Sofia Photo Agency

Дора Чинева, председател на Апелативния съд в Бургас, подаде оставка няколко часа, след като това направи бургаският окръжен прокурор Ангел Ангелов. Чинева поиска да излезе извън съдебната система с мотив - влошено здраве. Причина за оставките на двамата бургаски магистрати обаче са данните, че са разговаряли няколко пъти с уличения за назначения на прокурори срещу подкуп Красьо Черния.

Дора Чинева е посочила като мотив в своето искане: "Понастоящем недоброто ми здравословно състояние, повлияно допълнително от породената напоследък сянка на съмнение относно повторния ми избор за административен ръководител на Апелативния съд, не ми позволява да продължа работа". Синът на Чинева е кандидат за място в Окръжна прокуратура, нейната дъщеря работи в Районна прокуратура в Бургас.

Друг уличен във връзки с "Красьо Черничкия с ланците" е шефът на Районния съд в Несебър Пламен Найденов. Според източнци на Дарик, пожелали да останат анонимни, той е заявил, че няма да подаде оставка, докато не бъде доказана негова връзка с въпросния мъж "Красьо с ланците".

По-рано административният ръководител на Окръжна прокуратура Ангел Ангелов поиска да се оттегли от своя пост заради доказани разговори от мобилния му телефон с Черничкия.

Висшият съдебен съвет прикани всички магистрати, за които има данни, че са имали съприкосновение с него, да напуснат своите постове до изясняване на подробностите.

Други новини от Бургас