И детски градини в грипна ваканция
И детски градини в грипна ваканция / Снимка: Даниела Ковачева

5-дневна грипна ваканция е обявена в 13-те детски градини в община „Родопи", научи Дарик. До директорите на селските забавачки е разпратена заповед на кмета на общината Йордан Шишков, че заради грипната епидемия и с цел предотвратяване на нови заразявания детските градини затварят до петък, съобщиха от отдел „Образование".

Майки от села в „Родопи" сигнализираха, че за разпореждането на кмета са били информирани едва днес сутринта, когато са завели децата си на градина. Те се оплакаха, че не са били предупредени предварително и, че при свършен факт са затруднени да намерят кой да се грижи за малчуганите им, докато са на работа.

В 5 детски градини в община „Марица" грипна ваканция се обявява от утре, каза за Дарик зам.-кметът Яна Очева. В детските  заведения в селата Войсил, Труд, Калековец, Костиево и Радиново отсъстващите са над 30%, уточни тя и допълни, че е възможно от сряда и другите детски градини да бъдат затворени заради грипната епидемия.

В община „Раковски" заболеваемостта не е тревожна, затова засега няма да разпускаме децата, каза кметът Иван Антонов.

Подробна информация за отсъстващите в детските градини в областта и обявените грипни ваканции е изисквал от кметовете на общини Областният управител Иван Тотев. Към момента има данни, че и община Карлово се готви да затвори забавачките до петък.