Изтича срокът за внасянето на тролейбусите на Градски транспорт
Изтича срокът за внасянето на тролейбусите на Градски транспорт / снимка : dariknews.bg

Срокът, в който „Градски транспорт" трябва да внесе 65 тролейбуса, като част от изпълнението на приватизационния договор, изтича днес.

Закупуването на тролеите бе част от сделката за приватизация на транспортната фирма, като до момента в Пловдив са пристигнали едва десетина.

Според председателя на Пловдивската общинска агенция за приватизация (ПОАП) Тодор Кръстев, останалите тролеи в момента пътуват от Канада за България. Той допълни, че мажоритарният собственик на фирма „Градски транспорт" е декларирал в агенцията фактури за закупените тролеи.

Той бе категоричен, че ако те не пристигнат днес, ПОАП ще назначи проверка по въпроса и ще вземе решение как да процедира по-нататък.

 Според общинската съветничка Дани Каназирева, която е член на Надзорния съвет на агенцията в ПОАП няма постъпили документи за изпълнение на приватизационния договор. При така създадената ситуация на следващото събрание на съвета тя ще поиска Ангел Батаклиев да бъде санкциониран, като му бъде наложено да плати неустойки по приватизационния договор.