Националният страж на Германия Роберт Енке се самоуби (снимки)
Националният страж на Германия Роберт Енке се самоуби (снимки) / Снимки: Reuters, Bild.de

Вратарят на Германия и на Хановер Роберт Енке е загинал при инцидент, съобщава местната полиция, цитирана от Ройтерс. Според различни източници обаче става дума за самоубийство.

"Роберт Енке почина днес при нещастен случай", съобщава говорителят на полицейското управление в Нидерзаксен.

Президентът на клубния му тим Хановер - Мартин Кинд споделя в интервю за немските медии, че Енке имал сериозни психически проблеми. Преди две години губи дъщеря си от рядка сърдечна болест. Енке оставя вдовица и 8-месечна дъщеря, която е била осиновена през месец май тази година.

В съобщение, публикувано на официалния сайт на Германската футболна федерация се казва: „Националният тим на Германия научи за смъртта на Роберт Енке с истински ужас.”

„Всички сме шокирани, нямаме думи”, коментира пък националният селекционер Йоаким Льов.

Според различни източници в Германия трагичният инцидент се е случил на гара в град Нойщад ам Рюбенберге, където Енке се е хвърлил пред преминаващ влак.

Енке е определен за най-добър вратар на германската Бундеслига за 2009. Роберт Енке започва футболната си кариера в състава на младежите на клуба от родния си град Карл Цайс Йена през сезона 1995-1996. Професионалния му дебют е на 11 ноември 1995 срещу последния му клуб, Хановер 96. Международната кариера на Енке започва през 1998-1999, когато футболистът играе в състава на Борусия Мьонхенгладбах.

Снимки: Bild.de