Община Кюстендил в подкрепа на хората със зрителни увреждания
Община Кюстендил в подкрепа на хората със зрителни увреждания / netinfo

Община Кюстендил подкрепя инициативата на неправителствени организации за реализирането на проект „VISION”, по Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България -  Сърбия.

Тя ще си сътрудничи с организациите, работещи  в полза на хората с увреждания -  Фондация „Хоризонти”, Център за социални инициативи Про Актив, Сръбски съюз на слепите, като заинтересована страна е Съюза на слепите в България.

"Включените в проекта дейности са насочени към коопериране на знанията, опита и  практиките в работата с целевата група на хората със зрителни увреждания в пограничния регион от между България и Сърбия. Реализацията на проекта ще доведе  до изграждането на трансгранична институционална мрежа, която ще генерира нов потенциал за съвместно разрешаване на въпроси от проблематиката на хората в неравностойно положение и ще очертае нов подход за работа в областта на социалните дейности", пише в становище на общинска администрация.

При одобрение на проекта,  общината ще излъчи представители, които ще се включат в експертни работни групи по няколко тематики:

„Образование, рехабилитация и трудова реализация за хора със зрителни увреждания”;

„Информационни технологии и иновации за хора със зрителни увреждания”;

„Еврозаконодателство и интеграция”.