ВСС разследва аферата Баджанака
ВСС разследва аферата Баджанака / снимка: Дарик-Благоевград
Аферата "Баджанака" се разследва от ВСС
24259
Аферата "Баджанака" се разследва от ВСС
  • Аферата "Баджанака" се разследва от ВСС

Висшият съдебен съвет командирова в Окръжния съд в Благоевград трима свои членове, които да направят пълна проверка по множество депозирани сигнали за корупционни практики на магистрати в Пиринско. Комисията, оглавявана от Божидар Сукнаров и членовете Капка Костова и Галина Захарова, трябва да приключи ревизията до 8 януари, научи Дарик.

"Не се страхувам от предстоящите проверки по депозирани във Висшия съдебен съвет сигнали за закононарушения на магистрати в Пиринско. Агонията обаче продължава", каза кандидатът за председател на Окръжния съд Димитър Узунов.

"Не ми е известно какви точно са постъпилите във ВСС сигнали. Членовете на Висшия съдебен съвет не поясниха срещу кои магистрати от Благоевградския съдебен район ще бъдат извършени проверки", заяви в интервю пред Дарик Димитър Узунов, административният ръководител на съда в Сандански.

"Нека да станат ясни на всички резултатите от назначената проверка, защото така, с разпространяване на слухове за корупционни практики, не може да се работи спокойно", коментира Димитър Узунов.

"Аферата с "Баджанака", която е Пиринският вариант на "Красьо Черния" и много други сигнали, предопределиха отлагането на избора на нов председател на Окръжния съд", предположи Узунов.

Цялото интервю с председателя на съда в Сандански Димитър Узунов, който е кандидат за административен ръководител на Окръжния съд в Благоевград, чуйте в звуковия файл.