Полицаи се заканват да оставят РПУ-та без техника
Полицаи се заканват да оставят РПУ-та без техника / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Служителите на МВР се готвят да изнесат техниката и консумативите, които са осигурили със собствени средства, от районните полицейски управления. Тази форма на ефективен протест са обсъдили представителите на полицейски синдикат в страната, заяви за Дарик координаторът на профсъюза за Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково - Борислав Мазнев. В събота ще се съберем пред областните дирекции, за да изразим недоволството си от липсата на всякаква грижа към служителите на МВР от страна на държавата, коментира той и уточни, че от Пловдив и Пазарджик ще се включат поне 250 души.

Исканията на униформените остават същите, както преди една година, когато организираха първия голям протест - по-добри условия на труд, осигуряване на достатъчно средства за униформено облекло и бензин.

"На срещата с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на 2-ри декември чухме много хубави обещания, но всичко остана на думи, реално не се взеха никакви мерки", подчерта Мазнев. "Затова на Националната конференция на синдиката на 19-ти декември ще обсъдим конкретна форма на ефективен протест, като най-вероятно ще се спрем на варианта всички служители в системата да си приберат компютрите, принтерите, телефоните и дори автомобилите, с които са спонсорирали МВР през годините. Мога да гарантирам, че в РПУ-та в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково почти 80% от техниката е осигурена от полицаите", заяви още синдикалния лидер.

Други новини от Пловдив