Батаклиев пише бестселър за Градски транспорт
Батаклиев пише бестселър за Градски транспорт / Dariknews.bg

Тролеите, които Ангел Батаклиев трябваше да внесе като част от сделката за приватизация на „Градски транспорт", вече са в България. 28 возила са на пристанището в Бургас и  предстои да бъдат акустирани, след което до два дни да пристигнат в Пловдив. Това заяви за Дарик радио Ангел Батаклиев.

Срокът, в който фирмата на Батаклиев трябваше да внесе 65 тролейбуса като част от изпълнението на приватизационния договор, изтече на 11-ти ноември.

Ангел Батаклиев е заплашен да плати неустойка в размер на 20% от пазарната стойност заради закъснението, което е в неизпълнение на договора с Пловдивската агенция по приватизация. По дwмите му, частта, в която става въпрос за финасов лизинг, е изпълнена, тъй като тролеите са били платени, независимо, че не са пристигнали.

Според управителя на „Градски транспорт" тролеите може и да не бъдат пуснати в движение следващанта седмица, заради лошата контактна мрежа и непрекъсната кражба на кабели. Необходими са милиони левове за възстановяването й, коментира Батаклиев. Сигурно ще напиша бестселър „Истината за приватизацията на Градски транпорт", лаконичен бе Ангел Батаклиев.