Отложиха делото Борилски
Отложиха делото Борилски / снимка: DarikNews

Делото за смъртта на студента Мартин Борилски беше отложено с решение на Апелативния съд във Велико Търново за 19 януари.

Съдът уважи възражението на защитата на обвиняемите за разлики в копията от съдебномедицинската експертиза, предоставена на страните по делото.

Делото за убийството в Париж продължава девета година, след като бе върнато за ново разглеждане от Върховния касационен съд след протест на апелативната прокуратура срещу оправдателните присъди на обвиняемите, произнесени от предишния състав на Апелативния съд.

Мартин Борилски бе намерен убит на 20 юли 2000 година в парижката си квартира с 93 прободни рани от нож. Разследването, водено от френски следователи, идентифицира като основни заподозрени за деянието българите Георги Желязков и Стоян Стоичков - и двамата от Варна.

Случаят "Борилски" продължава вече девета година. Делото започна във Варненски окръжен съд, но след отвод на съдиите бе преместено в Шумен. Там бе постановена оправдателна присъда за Желязков и Стоичков, която бе потвърдена от Апелативен съд Велико Търново. Върховен касационен съд върна делото заради редица противоречия.