Гръмнала камина рани петима в Бургас
Гръмнала камина рани петима в Бургас / снимка: БГНЕС
Гръмнала камина рани петима в Бургас
25386
Гръмнала камина рани петима в Бургас
  • Гръмнала камина рани петима в Бургас

Петима души, включително едно дете, пострадаха в Бургас вследствие на гръмнала камина в жилищен блок. Инцидентът е станал около 13.15 ч. днес. Пострадали са двама мъже и две жени и едно момче на 7 години. Те са настанени в многопрофилната болница за активно лечение в Бургас с различни наранявания. 

Инцидентът станал в блок 423 на бургаския комплекс „Меден рудник". Пострадалите са без опасност за живота, съобщи д-р Бойко Миразчийски от бургаската многопрофилна болница.

Детето, което е с интоксикация, е настанено в хирургическия корпус на болницата. Майка му е с изгаряния по лицето и корема и охлузвания по единия крак, също в хирургично отделение, заедно със съпругата си е и 30-годишен мъж, който е получил изгаряния по лицето и травма на едната ръка. Другият пострадал, отново 30-годишен мъж, е настанен в отделението „Уши, нос гърло", а съпругата му е с изгаряния по лицето и интоксикация.
 
По информация на лекарите в отделението причина за инцидента с камината е била техническа неизправност, която е довела до избухване във водната риза на камината. Следствие на гърмежа, намиращите се в стаята са били обгорени с пара.

Други новини от Бургас