Преглед на Посредник
Преглед на Посредник / netinfo

За хлебен дъмпинг алармира от челната си страница днешният брой на вестник Посредник тази сутрин. Колегите разказват за поредния феномен през изминалия уикенд, при който целият град се изнесъл в магазин. Причината е хляб, продаван за скормната сума от 25 стотинки за 650 грама. Промоция или дъмпинг е тази повече от 50% по-ниска цена на настъщния, пита от страниците си вестникът.

Друга тема на страниците на Посредник ни съветва днес как да се опазим от "кукичката" на киберизмамите. Какво е фишинг и колко е лесно да станеш "шаран" във виртуалното пространство, как да опазим личните си данни и най-вече кредитната си карта, съветва вестникът под заглавие "за рибите и вредите в интернет".

Учим ли китайски в Плевен, леко въпросително разгръща темата отново Посредник. На криминалната страница втора са поместени подробности за разбитата група за разпространение на анфетамини в Плевен и за иззетите 500 грама хапчета, които полицията показа пред медиите вчера.

От вътрешните страници депутатът д-р Цветан Костов представя своето мнение за реформата, в която предстои закриването на малки общински болници. Ще бъде направен компромис, прогнозира народният представител от Синята коалиция, която въпреки всичко подкрепя реформата.

Депутат се възмути от кметско бягство, съобщава още Посредник и пояснява, че става дума за кмета на село Мечка, който отказал да присъства на събрание, свикано от депутата Ивелин Николов и шефа на полицията Светозар Илиев. Кметът Пламен Петров от своя страна обяснява положението с думите : "не съм задължен да присъствам на партийни събрания".

На страница четвърта Посредник е поместил обширно интервю с независимия общински съветник Валерий Ангелов по повод изпълнението на миналогодишния бюджет и проекта за нов. Бюджетът е по-реалистичен, но трябва да се оптимизира, смята Ангелов, според когото единствено парите за боклука са сигурни.

Цялата страница пета пък е посветена на студа и последиците от него, негативни естествено.