Шумен отбелязва Деня на влюбените
Шумен отбелязва Деня на влюбените / Sofia Photo Agency

Във връзка с отбелязване на 14 февруари - Ден на влюбените, Общински здравен  център, Български Червен кръст - Шумен и Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве организиранат етап от националната  анти - СПИН кампания  под мото „Бъди в час!". Програмата предвижда организация на акция за разпространение сред граждани на валентинки, информационни материали и презервативи в централната част на град Шумен на 14.02 от 11.30 ч. пред ДКТ„Васил Друмев", площад „Кристал" и кино  „Херсон". Традиционните обучения по връстников подход на тема „Превенция на рисково сексуално поведение, полово предавани болести и СПИН" ще се проведат с ученици от СОУ„В. Левски", ПГОХХТ, ПГСАГ и ПГМ на 11 и 12.02 т 10.30 ч. в обучителна зала на РИОКОЗ - Шумен.  Ежегодното младежко парти по повод Деня на влюбените тази година е под надслов „Бал в червено " и ще се състои в клуб „Авангард" на 12.02 от 19.30 ч..

Безплатно и анонимно изследване за ХИВ се провежда в лабораторията на РИОКОЗ /кабинет № 11/ от 01.02. до 12.02 всеки  работен ден от 9 до 12 ч. и от 12.30 до 16 ч..

Изпълнението  на анти-СПИН кампанията „Бъди в  час!" на местно ниво е част от Проект по Компонент 7 на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", изпълняван от БЧК-Шумен, Общински здравен център и Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве - Шумен.