ВМРО-Пловдив: Българските политици да вземат пример от гръцкия консул
ВМРО-Пловдив: Българските политици да вземат пример от гръцкия консул / снимка: Дарик-Пловдив

Мога само да поздравя гръцкия консул в Пловдив Николаос Пиперигос, заради реакцията му по отношение на билбордовете, изобразяващи Санстефанска България. Това заяви общинският съветник и началник на щаба на ВМРО-Пловдив Слави Георгиев. „Пиперигос е изпратен в България да защитава интересите на Гърция и нашите политици трябва да се поучат и да вземат пример от него", допълни Георгиев.

Той за пореден припомни, че целта на билбордовете не е да предявят териториални претенции към гръцката държава, а да поздравят пловдивчани за Националния празник 3-ти март.

Самите билбордове, които са 10 на брой, са поръчани от щаба на ВМРО-Пловдив и са платени от македонското Културно просветно дружество "Гоце Делчев", чийто председател е общинският съветник и почетен гражданин на Пловдив Лилия Учкунова. Цената им, заедно с изработката, е 2000 лева, уточни Георгиев.

Гръцкият консул Николаос Пиперигос изрази възмущението си от разпространените из целия Пловдив билбордове на "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност". Причината за страстите е, че винилът изобразява половин Гърция като част от някогашна България.

Други новини от Пловдив