Не бъдете състрадателни към хора, нанесли щети, зове Борисов
Не бъдете състрадателни към хора, нанесли щети, зове Борисов / снимка: Дарик-Габрово, Стела Благоева

Полицията се справи перфектно при последните арести, смята премиерът Бойко Борисов, коментирайки акцията по задържането на бившия военен министър Николай Цонев.

„Полицията си свърши перфектно работата. Според мен прокурорът не бива да говори такива неща, защото той е върховен господар на всичко, което се случва от задържането до определянето на мярката. Всичко друго е в рамките на правилниците", уточни той. Борисов призова да не сме толкова състрадателни към хора, нанесли огромни щети.

Борисов посъветва медиите да не обръщат внимание на братя Юзеирови и обясни, че не се интересува от тях. „Вие ги правите известни като ги споменавате. Те обиждат държавата ни, обиждат нас, обиждат и съседите ни от Турция", заяви премиерът и добави, че службите много внимателно работят и са направили каквото трябва по случая.

Министър-председателят участва в откриването на първия кръг от Световното първенство по мотоциклетизъм, класове МX 1 и МX 2 и Световното първенство за жени. 120 състезатели от 24 страни ще се включат в състезанието, което се провежда на мотополигона на Горна Росица в община Севлиево. Преди да бъде даден официалния старт на кръга премиерът откри и медицински център към трасето. Инвестицията е за около 200 000 лв. - целеви средства от републиканския и общински бюджет.

Мотополигонът „Горна Росица" е оборудван с всичко необходимо, съгласно изискванията на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM). За първи път България е домакин на първия кръг от състезанието по мотокрос на планетата, отбелязват от Община Севлиево.

Още новини от Габрово