Влак уби човек край Благоевград
Влак уби човек край Благоевград / снимка: БГНЕС

Международният бърз влак София-Кулата-Солун-Атина прегази и уби на място човек край Благоевград, съобщи БГНЕС.

Инцидентът стана около час след полунощ на изхода на квартал „Струмско”. Машинистът на влака видял, че на ж.п. линията лежи човек, с глава на релсите, но успял да спре едва 50 метра след като го прегазил.

Машинистът се обадил на тел. 112, но пристигналият лекарски екип само констатирал смъртта на прегазения. Той буквално е бил обезглавен, тялото му бе отхвръкнало на 5-6 м след главата, двете маратонки бяха съответно на 5 и 20 м от трупа. От удара тялото на мъжа бе разсъблечено.

Над 2 часа продължи огледа на местопроизшествието от дежурна група от Второ Районно управление в Благоевград, като през това време влакът изчакваше, а после продължи към Солун и Атина с 3 часа закъснение. Тялото на жертвата бе закарано за аутопсия в моргата на МБАЛ-Благоевград. В убития мъж, на видима възраст 30-40 г., не бяха открити лични документи, или предсмъртно писмо, в подкрепа на версията, че става дума за самоубийство.

На насипа над ж.п. линията бе оставен велосипед със завързано на кормилото горнище на анцуг, които най-вероятно са на прегазения. На пръв поглед всички факти говорят за самоубийство, но не е изключена и вероятността да е сложен на релсите в безпомощно състояние. Самоличността на загиналия ще бъде установена днес през деня, по случая във Второ РУ се води дознание, сезирана е и прокуратурата.

Прегазеният мъж е висок около 175см., с права черна коса, на видима възраст  около 30 г. Облечен е в черно долнище на анцуг с бели кантове, тъмносиня блуза с бяло райе. В джобовете му е имало връзка ключове и кутия цигари. От  Районното управление на МВР в Благоевград апелират гражданите, които разпознаят загиналия,  да се обадят на тел. 166, 112 или в най-близкото полицейско управление.