Тролеите на Батаклиев са конфискувани още през април
Тролеите на Батаклиев са конфискувани още през април / снимка : митница Бургас

Тролеите на Ангел Батаклиев, които чакаха на пристанището в Бургас близо половин година, са били конфискувани в полза на държавата, научи Дарик радио. 28-те возила са част от приватизационния договор на „Градски транспорт", според който Ангел Батаклиев трябваше да внесе 60 тролея.  

Тролеите са конфискувани още на 22-ри април в полза на държавата. С осъществения стриктен контрол, Митница Бургас не допусна тези стари и намиращи се в плачевно състояние тролейбуси да се появят по улиците на древния и красив град Пловдив, коментира началникът на митницата Валери Стефанов. Той уточни, че по-нататъшните действия и разпореждания с тролейбусите са в компетенциите на НАП, тъй като те вече са държавна собственост.

Тролейбусите са на пристанище Бургас от 17-ти декември миналата година, а на 22-ри март тази година вносителят на тролеите - фирма „Си Импекс", е получила писмо от митницата в Бургас, в което се дава едномесечен срок за извършване на необходимите процедури по получаване на допустимо направление на стоката.  

В края на март Батаклиев заяви, че ще търси неустойки и пропуснати ползи, ако тролеите му бъдат одържавени.