БДЖ пуска продажба на билети през www.bdz-rila.com
БДЖ пуска продажба на билети през www.bdz-rila.com / Dariknews.bg

БДЖ представи най-новата услуга, която железопътният превозвач ще предлага на своите клиенти. Тя е свързана с продажба на билети по Интернет като целта е хората да бъдат максимално облекчени, обясниха от компанията. Услугата е достъпна чрез интернет страницата на Международно пътническо бюро „Рила" (www.bdz-rila.com) и се предлага както на български, така и на английски език.

За да изпрати запитване и заявка за закупуване на железопътни билети и резервации по Интернет, е необходимо клиентът да се регистрира в системата за плащане, като получава свое потребителско име, парола за достъп и профил.

Задължителни данни при регистрацията са имената по документ за самоличност на лицето, което ще пътува, както и на този, което ще получи билетите от посоченото място, валиден e-mail за кореспонденция, дебитна или кредитна банкова карта (VISA, MasterCard, Maestro и БОРИКА).

Процесът на закупуване на железопътен билет чрез Интернет преминава през следните етапи:

Регистрация на потребител в системата за он-лайн плащане, изпращане на заявка за пътуване по e-mail, получаване на e-mail за оферта с цена, съгласно изпратената заявка в срок до 2 работни дни, съгласие на клиента с указаните цени и плащане чрез банкова. Плащането се извършва не по-късно от 5 дни преди началната дата на пътуването, а в случаите, когато е необходимо ползването на пощенска услуга - не по-късно от 7 дни.

Превозните документи за БДЖ могат да бъдат получени в един от 16-те офиса на Международно пътническо бюро „Рила", които се намират на територията на градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Горна Оряховица, Стара Загора, Хасково, Враца, Благоевград и Добрич. Офисът се посочва предварително от клиента.