Пиронкова прави фурор на Уимбълдън
Пиронкова прави фурор на Уимбълдън / снимка: БГНЕС
Ракета номер едно на България Цветана Пиронкова се класира за осминафиналите на Уимбълдън. Това е първи подобен успех за тенисистката ни, която за първи път в кариерата си достига до този етап на турнир от Големия шлем.

След 1 час и 5 минути игра българката разбра, че ще участва в следващия етап след отказване на съперничката й Регина Куликова. Цветана Пиронкова вече бе повела в резултата с 6:4 в първия сет и 2:0 гейма във втория. Точно тогава рускинята поиска консултация с лекар и сложи край на срещата заради рзтежение на мускул. Пиронкова спечели първия сет за 40 минути, а във втория поведе от своя сервис и проби този на Куликова, която не можа да продължи срещата.

В сряда Пиронкова премина за първи път в кариерата си втория кръг на Уимбълдън, побеждавайки рускинята Вера Душевина с 6:3, 6:4. В първи кръг пък най-добрата ни тенисистка отстрани друга тенисистка от Русия - Анна Лапушченкова.

Българката бе сочена за аутсайдер в мача, но за сметка на това отново показа, че се намира във форма и има сили да продължи напред и срещу по-силни тенисистки.

На осминафиналите Пиронкова ще се изправи срещу французойката Марион Бартоли, която отстрани преди това Грета Арн от Унгария.