Развалят договора за площадката на сина на Павлинка Кацарова
Развалят договора за площадката на сина на Павлинка Кацарова / снимка : dariknews.bg

Предложение за отмяна на решението за отдаване на концесия на терен на ул. „Трети март" ще гласуват общинските съветници на днешната сесия. Става въпрос за площадката, която е отдадена под наем за 10 години на сина на началника на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова, Цветан Кацаров. 

Според договора той трябва да инвестира 140 хиляди лева за изграждането на игрища за мини футбол, плажен волейбол и тенис на корт на площ от  1 200 кв. метра. Синът на общинската съветничка е наемател и на спортна площадка с площ от 920 кв. метра в район „Тракия", с право на строеж на заведение върху 50 кв. метра.

Над 1 000 жители на район „Южен" обаче се подписаха под открито писмо до председателя на Общински съвет Илко Илиев с искане да бъде отменено решението за  застрояването на спортна площадка и заведение между улиците "Трети март" и „Кукуш". Протестиращите са недоволни, че шумът и осветлението ще нарушат нормалния им живот. Подписалите се твърдят, че за проблема са уведомявали нееднократно областния управител на Пловдив Иван Тотев, кмета на общината Славчо Атанасов, както и кметът на район "Южен" Александър Колев.  

Междувременно Павлинка Кацарова разпространи становище, по случая в което твърди, че незаконосъобразни действия от страна на служители на общината са нанесли щети на живеещите до спортната площадка на улица „3-ти март" и на наемателите на всички 26 подобни терени, които бяха отдадени под наем на частни инвеститори. Според Кацарова синът й не е бил в привилегировано положение, а тя самата не е участвала в гласуването на въпросните решения. По думите й, пропуски са направени още в конкурсните процедури, вследствие на което наемателите, с които вече са сключени договори търпят загуби и общината ще им дължи неустойки.

Същите тези хора членове на общинския съвет и организатори на медийни пресконференции, използват с политически цели свободната гражданска позиция на повече от 1 000 души, което само по себе си е индикатор за последните стонове и вопли на политическия колапс на ВМРО-НИЕ в Пловдив, се казва още в становището на общинската съветничка от ГЕРБ.