Цветанов не знае да липсват материали от досието на Алексей Петров
Цветанов не знае да липсват материали от досието на Алексей Петров / Sofia Photo Agency, архив

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не знае да липсват материали от кадровото досие на бившия сътрудник на ДАНС Алексей Петров. Арестуваният за ръководене на престъпна група Петров обяви вчера, че от досието му ги няма много документи, които лично той е предоставял на службите в качеството си на агент под прикритие. „Не смятам, че нещо е изчезнало, а и не смятам да взимам отношение по всичко, което той говори", коментира министърът след края на правителственото заседание.

На излизане от Министерски съвет Цветан Цветанов каза още, че на него му е ясно какъв човек е Алексей Петров, от коя страна на барикадата стои и какво е работил против държавата. „Делото, което се гледа срещу него ще докаже неговата виновност или неговата невинност", допълни Цветанов.

Бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров беше арестуван в началото на годината при полицейска операция „Октопод". Оттогава той е в следствения арест. Петров е обвинен в ръководене на организирана престъпна група, занимаваща се с изнудване, рекет, пране на пари, склоняване към проституция и други престъпни дейности.