Екшън с иранци завърши с арест
Екшън с иранци завърши с арест / Sofia Photo Agency, архив

27-годишен ирански гражданин е бил задържан от „Гранична полиция" около 18 часа вчера в "Златни пясъци". Чужденецът влязъл в страната през ГКПП - Аерогара, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от МВР-Варна.

Иранецът бил задържан на Летище Варна на 9 юли, заедно с други двама негови сънародници. След пристигане от Иран тримата мъже били оценени като "рискови" от летищните власти. Чужденците нямали и необходимите разрешителни.
Тримата иранци били прехвърлени в специалната зона за изчакване на обратен полет за Иран. На 12 юли двама от тях избягали.

В рамките на 48 часа единият бил хванат по пътя за София, а другият - в курорта "Златни пясъци", съобщиха за Дарик от Районна прокуратура-Варна, които са поели случая.

Срещу двамата бегълци е образувано незабавно производство по чл. 279, ал. 1 от НК - който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева. 

Други новини от Варна