Черноморец пред финансов срив, Събев аут от Петрол Холдинг
Черноморец пред финансов срив, Събев аут от Петрол Холдинг / netinfo
Митко Събев - финансовият благодетел на футболния Черноморец Бургас е освободен от Съвета на директорите на „Петрол Холдинг” – става ясно от публикация в Търговския регистър.

Заедно с него са освободени Орлин Тодоров и Стоян Кръстев.

На мястото на досегашните членове са избрани Иван Николаевич Шестак, Йосиф Арутюнян и Иван Кутевски.

Общото събрание на акционерите е потвърдило избора на Денис Ершов и Александър Мелник.

В Бургас вече тръгнаха спекулации и мрачни прогнози за бъдещето на суперамбициозния проект за развитие на футболния клуб Черноморец.

Упорито набират скорост и слуховете за натрупани сериозни задължения към фирми изпълнители, които не са разплатени от повече от половин година.

Говори се и за неразплатени заплати към служители на клуба и треньори в ДЮШ.

Строителството на широкорекламирания кампус „Гнездо на акули” е спряло до построяването на тренировъчните терени, но административната сграда е замряла на етап груб строеж.

Предстои да се проведе общо събрание на акционерите във футболния клуб и не е ясно дали новите силни хора в управата на „Петрол Холдинг” няма да поискат ревизия на изхарчените средства. За тях се твърди, че възлизат на 25 милиона лева за периода от две години.

През тази година случайно или не Общинският съвет в Бургас гласува отделяне на проекта „Черноморец Арина” /за построяването на най-модерния спортен комплекс на Балканите върху площ от 140 дка/ от футболния отбор. По този начин община Бургас си гарантира запазване на собствеността върху апетитния терен и евентуални задължения на футболния клуб няма да могат да бъдат предявени за покриване към общинската хазна.

Най-големият въпрос, който всички запалянковци и хиляди почитатели на бургаските „акули” си задават е, ще излезе ли „Петрол” от финансирането на отбора и готов ли е всеотдайният и много щедър клубен президент Митко Събев да продължи да инвестира лични средства в един умопомрачителен за родните футболни стандарти бюджет?