ЦСКА си тръгва със загуба от Германия
ЦСКА си тръгва със загуба от Германия / Gong.bg
ЦСКА завърши със загуба подготвителния си лагер в Германия. „Червените” отстъпиха от втородивизионния немски Рот Вайс Оберхаузен с 1:2. Срещата на официалния стадион на тима от Втора Бундеслига стартира с 37 минути закъснение, след като гръмотевичната буря над града стана причина за отлагането й. Все пак двубоят се игра, част от него под продължаващия дъжд над Оберхаузен, но теренът позволи добрите изяви на двата състава.

ЦСКА отчете успешна подготовка, след като записа четири поредни победи преди днешния последен мач на немска земя. По традиция за българските отбори, „червените” приключиха на по-ниска нотка проверките, чакайки вече края на лагера.

През първото полувреме Рот Вайс Оберхаузен бе по-активният тим на терена, и материализира превъзходството си с попадения в 13-та и 45-та минути.

Първо Муса Селик реализира за домакините, след като проби самостоятелно отляво, влезе в наказателното поле, и стреля в далечния ъгъл на Иван Караджов. В 45-та минута бранителят Марио Клингер се възползва от колективна грешка на „армейската” защита, и реализира втори гол за германците. Малко преди края на първото полувреме неприятна травма получи Костадин Стоянов, който бе заменен от Апостол Попов. Самият Стоянов пък влезе по спешност в стартовия състав в последния момент, след като Румен Трифонов усети болки в съблекалнята.

На почивката в игра се появиха Борис Галчев и Елиот Гранден, а по-късно влязоха още Хорхе Москера, Томи Костадинов, Николай Манчев и Атанас Зехиров. Играта на ЦСКА сериозно се подобри, положенията пред вратата на Рот Вайс Оберхаузен зачестиха, и в 55-та минута Александър Тонев увенча добрите си изяви с попадение. Младокът стреля отдалеч и намали резултата, давайки възможност на съотборниците си да стигнат и до нещо повече в мача.

„Червените” в действителност имаха достатъчно шансове да обърнат развоя. В 60-та минута Тодор Янчев излезе очи в очи срещу вратаря Пирсон, задмина го, но от три-четири метра нацели страничната греда. При добавката Янчев прати топката в аут. В 77-та минута засада не позволи на Хорхе Москера да донесе хикс на ЦСКА, след като младият футболист бе изведен добре, и вкара топката в мрежата, но след съдийския сигнал.

В последните десетина минути Рот Вайс Оберхаузен имаше две възможности, но Караджов отрази единия шут към своята врата, а другия мина покрай гредата му.

Така ЦСКА приключи летния си подготвителен лагер в Германия и се прибира в България. „Червените” чакат да научат своя съперник в Лига Европа на жребия в петък.