Издирват в Гърция част от наша наркогрупа
Издирват в Гърция част от наша наркогрупа / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

С разпореждане на МВР в Гърция се провежда усилено издирване на жители от Петричко, участници в наркогрупата на Георги Узунов-Жежо от село Тополница, научи Дарик. Засега от Областната полицейска дирекция в Благоевград не разкриват самоличността на уличените лица.

Дилърите от групата на Жежо успели да изчезнат в южната ни съседка през ГКПП Кулата часове преди специализираната операция на антимафиотите, в хода на която били арестувани тарторът Георги Узунов, неговият брат-Стоян Узунов, Марин Милушев-Пинко от санданското село Лешница и куриерът им Ангел Илиев.

Белезниците на четиримата щракнали на метри от бариерата на българо-гръцкия граничен пункт. Те пътували в автомобил "Опел", шофиран от Ангел Илиев, съобщиха от прокуратурата. В колата служителите от сектор "Борба с организираната престъпност" открили пакети с 370 грама първокачествен хероин.

Тази вечер в Окръжния съд в Благоевград трябваше да се разглежда искането на прокурор Людмил Коемджиев за постоянен арест. Заседанието бе провалено заради отсъствието на упълномощен по делото адвокат от Благоевград.