Официално: Ивелин Попов е играч на Блекбърн
Официално: Ивелин Попов е играч на Блекбърн / Gong.bg
Още един българин ще играе във Висшата лига на Англия! Капитанът на Литекс Ивелин Попов подписа с Блекбърн, след като премина успешно медицински прегледи и договори личните си условия с клуба.

Ивелин Попов се прибира в България в четвъртък за да си събере багажа и да подаде документи за издаване на английска работна виза. Следващата седмица Попов ще се присъедини към Блекбърн.

Интерес към Ивелин Попов от страна на същия клуб имаше и от един от предишните мениджъри - Марк Хюз, но тогава до трансфер не се стигна.

През последните години Попов неизменно е в полезрението на различни европейски клубове, и след като записа отлични изяви и стана шампион с Литекс, той ще има възможност да се докаже и в Европа.

Литекс има традиционна силна трансферна политика за продажба на футболисти в силни първенства, като преди години пласира няколко играчи в Англия, като Светослав Тодоров и Радостин Кишишев. И миналото лято ловчанлии направиха солиден трансфер навън, като продадоха Станислав Манолев на ПСВ Айндховен.