Стоилов: Всеки има право на мечти, защо не победа на Уембли
Стоилов: Всеки има право на мечти, защо не победа на Уембли / Gong.bg
Селекционерът на българския национален отбор Станимир Стоилов даде своята официална пресконференция на митичния „Уембли”. Наставникът бе категоричен, че тимът ни ще търси успеха в мача срещу Англия.

„Напрежението, на което е подложен Фабио Капело е проблем на английския отбор и на играчите. Би било хубаво, ако можем да се възползваме от това”, започна Стоилов.

На въпрос дали е гледал Германия – Англия на Световното той заяви: „Гледах този мач, който бе решен от сериозен съдийски гаф. Ако беше признат голът на англичаните, те щяха да имат сериозни психологическо предимство и не се знае как щеше да завърши двубоят.”

„Според мен проблемът на английския национален отбор преди големи първенства е краткото време за възстановяване на футболистите. Това обаче е изцяло мое мнение, а не искам да давам съвет на такива големи имена, каквито са мениджърите на националния отбор.”

„Добър резултат за нас ще е победа. Всеки човек има право на желание и мечти. Минимумът за нас е постигане на положителен резултат, резултат, който ще ни донесе точки, с които да поддържаме възможността за класиране на европейското първенство.”

Стоилов бе попитан и как българските футболисти ще пазят Рууни и дали ще си служат с неспортсменски действия: „Не е в стила на България да използва грубости, футболът е игра за джентълмени, ще пазим Рууни с изцяло футболни средства.”

Наставникът каза още няколко думи за стила, който се опитва да налага в националния тим: „Той не включва надхитряне, ще играем футбол на Уембли.”

Единственият футболист, за който питаха конкретно английските журналисти, бе Валери Божинов. Въпросът бе свързан с фактът, че не е бил оценен в Манчестър Сити и дали това ще го мотивира повече: „Нормално е да е така. Няколко сериозни контузии му попречиха да разкрие напълно качествата си в Сити. Но той все пак защитава цветовете на България и не може да става дума за някакъв реваншизъм.”

„Единствената въпросителна пред мен е в какво състояние е Георги Пеев след претърпяната операция.”

На въпрос, може ли трансферната сага около Ивелин Попов да го разконцентрира за мача, той отговори: „Тук ставаше дума само за един ден, надявам се всичко това, което стана с него да го мотивира двойно.”