29 екипажа на старта на рали Сливен, българските пилоти оптимисти
29 екипажа на старта на рали Сливен, българските пилоти оптимисти / сн. архив Дарик - Сливен

Четири екипажа от предварително заявените за старта на юбилейното рали Сливен не се явиха на технически преглед, така че на церемониалния старт вечерта на 3 септември на стадион Хаджи Димитър се явиха 29 автомобила. Най-изненадващо е отсъствието на шампиона за 2005 г. Ясен Попов и неговия нов навигатор, синът му Даниел Попов. От българския елит второто отсъствие е това на варненците Тодор Славов и Добромир Филипов.

Ето какво заявиха част от официалните действащи лица преди рали Сливен:

Крум Дончев: „За нас е голямо удоволствие, когато участваме тук. Атмосферата е уникална. Феновете на нашия спорт са много. Отсечките са уникални. Надявам се да направя едно добро представяне. Всеки един от участниците ще даде всичко от себе си за да се представи на ниво."

Димитър Илиев: „Сливен е ралито, което ми навява най-много спомени за рали Албена. За мен това е много специално рали. Публиката е невероятна. Още от сряда имаше зрители по трасето. Тренировките минаха успешно. Надявам се да имаме повече късмет от други състезания и дано всичко приключи нормално."

Марко Тембестини: „След опознавателните обиколки разбрах, че ми харесват отсечките и мисля, че състезанието ще бъде бързо.Ще бъде трудно да държа ритъма с моите колеги от България в първата отсечка, но ще се опитам да не губя много време. Надявам се, че ще бъде едно забавно рали за нас и зрителите"

Петър Гьошев: „Тренировките преминаха много добре. В Сливен не съм идвал от 2007г. Отсечките са класически, уникални сами по себе си и се надявам, че всичко ще бъде наред. Амбициите са ни да останем лидери в шампионата.

Щерю Атанасов