ВМРО-НИЕ - в литийно шествие за въвеждане на вероучение в училищата
ВМРО-НИЕ - в литийно шествие за въвеждане на вероучение в училищата / Sofia Photo Agency

Около 500 членове на организациите на ВМРО - НИЕ в страната ще се присъединят към литийното шествие на 24 септември в София, което е за въвеждане на православното вероучение в българските училища. Проявата се организира от Светия Синод.

"Организациите от Бургас, Сливен и Ямбол изразиха своята подкрепа с декларация до Сливенския митрополит Иоаникий", каза организационният секретар Димитър Димитров. ВМРО-НИЕ подкрепя действията на Светия Синод и неговите усилия за завръщането на православното възпитание в училищата.

„Днес сред младежите има достатъчно безверие, слабоволие и отчуждение и ако продължаваме така ще сломим Българския дух и ще се превърнем не в раби божии, а в раби чужди. Защото Вярата е оная велика стена, която запазва не само идентичността, но и предпазва индивида от разложение" се казва в декларацията.
От ВМРО - НИЕ смятат, че ако не бъде въведено задължително вероучение в училище, се угажда на тези, които искат да предадат България в лапите на злото, а те не се различавали по нищо от онези, които въвели страната във войнстващия атеизъм и интернационализма през миналия век.