Пребиха до смърт шофьор на ТИР в столицата
Пребиха до смърт шофьор на ТИР в столицата / cнимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Пребиха до смърт шофьор на ТИР в столицата
32850
Пребиха до смърт шофьор на ТИР в столицата
  • Пребиха до смърт шофьор на ТИР в столицата

53-годишен шофьор на ТИР беше убит, а друг негов колега и охранител са пребити и вързани при нападение на ТИР-паркинг в София тази сутрин. По непотвърдена информация тримата нападатели са роми. Те нахлули в паркинга, за да откраднат камион, натоварен с цветни метали.

Около 4.00 ч. сутринта тримата нападатели влезли в паркинг за ТИР-ове на ул. „Резбарска"18 в столицата, съобщиха за Дарик от МВР. Те пребили и завързали пазача на паркинга - 71-годишния Георги Цонев. След това опитали да подкарат камион, който бил натоварен с цветни метали, и трябвало да пътува тази сутрин за Холандия.

Тримата нападатели обаче били забелязани от шофьори на други камиони, които също почивали на паркинга. При опита им да спрат нападателите, един от тираджиите - 53-годишният Димитър Димитров, e бил убит, а друг негов колега - Емил Йосифов - пребит и вързан. Маскираните мъже взели парите, които намерили в двете си жертви, и след втори, неуспешен опит да запалят камиона, избягали от мястото на престъплението.

Пребиха до смърт шофьор на ТИР в столицата
netinfo

Ето какво каза вътрешният министър Цветан Цветанов: "Колегите работят от 04.00 часа. Сутринта започнаха сериозен и задълбочен оглед на местопроизшествието. Надявам се, че утре ще имаме повече подробности около този инцидент. Надявам се и колегите максимално бързо да разкрият извършителите".

Пред Дарик шефът на столичната полиция комисар Валери Йорданов заяви, че полицията издирва нападателите. По думите му причините за кървавия инцидент все още се уточняват, но се предполага, че целта е била обир.