Ердоган не се е срещал с Доган
Ердоган не се е срещал с Доган / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Ердоган не се е срещал с Доган
33280
Ердоган не се е срещал с Доган
  • Ердоган не се е срещал с Доган

Министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган не се е срещнал с лидера на ДПС Ахмед Доган, тъй като от протокола на Министерския съвет не е имал никаква комуникация с движението. Това коментира Лютви Местан след заседание на ЦОБ на ДПС.

Ердоган се е срещнал само с Касим Дал от ДПС, който е председател на групата за приятелство в парламента. Това е задължителна среща по протокол, обясни Местан.

От ДПС представиха и декларация, с която настояват Министерският съвет да представи план как да се реши проблема с екстрадирането на роми от Франция.

"Бихме искали парламентът да изрази дълбоката си загриженост относно принудителните мерки, предприети от органите на някои държави членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното завръщане в страните, от които произхождат, и ги призоваваме да прекратят този процес на екстрадиране. Изразяваме безпокойство и загриженост за съдбата на стотиците хора, подложени на тези актове, призоваваме държавите членки да спазват задълженията си, като изразяваме съжаление за закъснялата реакция на българското правителство. Настояваме то да направи задълбочен анализ на тези събития и да представи ясната си оценка за тях, да положи усилия за хуманното решаване на въпроса в международен и вътрешен план. Настояваме Министерски съвет да приеме позиция, отразяваща европейския политически ангажимент за насърчаване на приобщаването на ромите", обяви Лютви Местан.