Намушкаха с нож световния шампион Михаил Ганев
Намушкаха с нож световния шампион Михаил Ганев / Sofia Photo Agency
Дежурният лекар-реаниматор д-р Недка Радкова от габровската областна болница
36557
Дежурният лекар-реаниматор д-р Недка Радкова от габровската областна болница
Началникът на Криминална полиция - Габрово Борислав Бончев
  • Дежурният лекар-реаниматор д-р Недка Радкова от габровската областна болница
  • Началникът на Криминална полиция - Габрово Борислав Бончев

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев беше намушкан с нож в габровската дискотека "Текила" рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. Извършителят, 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан.

Първоначално имаше опасност за живота на бореца, но след направена операция състоянието му е стабилизирано, съобщи за Дарик хирургът, който го е оперирал д-р Петър Панайотов. Няма нараняване на вътрешните органи. Ганев е оставен в реанимацията за наблюдение.

„Михаил Ганев вече е спокоен, адекватен и стабилен по отношение на кръвно налягане и на хематологични показатели", каза за Дарик дежурният лекар-реаниматор д-р Недка Радкова от габровската областна болница: „Има наранявания, които са непроникващи в областта на гръдния кош, и нараняване в коремната кухина, проникващо, но без засягане на органи. Ще бъде проследен, затова е тук. Зашито е всичко, ще видим по-нататък," разказа д-р Радкова. „Няма голяма кръвозагуба и не се налага кръвопреливане. Общо пет са нараняванията, с едно на ръката, което е защитна рана. Операцията продължи час и половина-два".

Директорът на ОДМВР - Габрово комисар Денислав Донков разказва: "Тази сутрин около 5.30 часа в заведение в центъра на Габрово възниква скандал, който впоследствие прераства в побой, при който е намушкан в корема 25-годишният Михаил Ганев. При инцидента е пострадал и брат му, който е с леки порязвания, както и техен приятел от град Севлиево. Извършителят на деянието - 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан. Той се укриваше в таванските помещения на блока, в който живееше. При задържането Владимир оказа съпротива, но след това е прибран в сградата на полицията и се водят разпити за установяване на точната причини на инцидента", каза още комисар Денислав Донков. По думите му у Иванов са намерени 3 грама марихуана - количество, достатъчно да бъдат свити шест цигари. Комисар Донков каза още, че са взети кръвни проби за алкохол и наркотици на всички участници в инцидента.

По думите на началника на Криминална полиция - Габрово Борислав Бончев е възникнал скандал между две компании, който е прераснал в побой. „Две от пострадалите лица се намират в реанимация без опасност за живота, едното се намира в ортопедия," обясни Бончев.

Михаил Ганев е роден 5 януари 1985 година във Велико Търново. На 12 септември 2010 г. Ганев става световен шампион по борба в категория до 84 килограма на Световното първенство в Москва - свободна борба за мъже. През 2010 г. той печели и бронзов медал в категорията свободна борба за мъже на европейските първенства. Във Вилнюс през 2005 г. участва в Световните първенства - Свободна борба, юноши, където печели златен медал.

Личен треньор в момента му е Симеон Щерев. Клубовете, за които се е състезавал, са „Ботев" (Златарица), „Царевец-Етър - 93" (Велико Търново), „Олимпик" (Тетевен), „Левски",
В момента се състезава за клуб „Левски".

Намушкаха с нож световния шампион Михаил Ганев
netinfo