Как посрещнахме настъпването на 2011-а в България?
Как посрещнахме настъпването на 2011-а в България? / снимки: Sofia Photo Agency, DarikNews.bg

Стотици русенци се събраха на площада пред Доходното здание, въпреки студа и минусовите температури, за да посрещнат заедно настъпването на 2011-а година. Половин час преди полунощ на сцената край голямата елха започна празничната програма, подготвена от община Русе. Русенци проследиха на голям екран новогодишното приветствие на президента Георги Първанов, след което всички заедно отброиха настъпването на 2011 г. Празникът продължи с изпълнения на оркестъра при Фолклорен танцов театър „Найден Киров”, под чиито ритми се извиха големи хора на площада.

С много настроение хиляди варненци посрещнаха новата година на централния площад „Независимост” в града. Въпреки минусовите температури и млади, и стари препрочетоха да излязат и да се  веселят заедно на площада. Сред гостите имаше и много чужденци - руснаци, англичани, китайци и др.

Как посрещнахме настъпването на 2011а в България
netinfo


Новогодишният концерт започна в 23.30 ч. с изпълнения, а малко след полунощ небето над Варна се озари от фоейрверки, а празнуващите се хванаха на традиционното Дунавско хоро. Голямата звезда в концерта беше Георги Христов, който в първите минути на 2011-а година изпя някои от големите си хитове.

Стотици се събраха на площад „Тройката” в Бургас за да отбележат заедно началото на 2011 г. При минус 5 градуса и северен вятър малко след полунощ граждани от всяка възраст се хванаха на дълго дунавско хоро, което започна пред издигната естрада.
Десетки бургазлии си пожелаха „за много години” и върху кънки на лед на пързалката пред сградата на съда.

Програмата, организирана от община Бургас, започна точно в 22.30 ч. на площада с традиционния празничен концерт. За да бъде по-леко и празнично преглътнат студа атрактивни Снежанки в бели кожи приканваха към леден бар за твърд алкохол.

Как посрещнахме настъпването на 2011а в България
netinfo


С няколко реда кръшни хора Разград посрещна 2011 г. Музиката осигури оркестърът на Капански ансамбъл.

1001 зелени елхички с пожелания подариха служителите на отдел „Култура и духовно развитие” на всички жители на Кюстендил, които в новогодишната нощ се събраха на централния площад „Велбъжд”. Точно в полунощ започна и празнична заря, а кюстендилският кмет Петър Паунов поздрави присъстващите.

Как посрещнахме настъпването на 2011а в България
netinfo


От години традицията в Кюстендил е да се играят хора около елхата. За всички участници имаше томбола, при която  част от игрохорците получиха геги.

С хора и вино много врачани посрещнаха Новата година пред сградата на Община Враца. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха DJ Сашо и духовата музика. Час по-късно на площада вече се виеха дълги хора. Кметът на общината д-р Костадин Шахов пристигна със съпругата си да произнесе своето новогодишно приветствие.

Как посрещнахме настъпването на 2011а в България
netinfo