ОЛАФ отчете напредък в борбата с измамите с европейски средства у нас
ОЛАФ отчете напредък в борбата с измамите с европейски средства у нас / снимка: morguefile.com

Висока оценка за напредъка при пресичането на измамите с европейски средства е получила страната ни. Това е отбелязано в писмо до министър-председателя Бойко Борисов от един от ръководителите на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Тиери Кретин.

Кретин посети страната ни през февруари 2010 г. начело на делегация на ОЛАФ. В писмото си той отбелязва положените от българското правителство усилия през годината за подобряване на националната система за защита на финансовите интереси на Европейския съюз. Наблюдава се значително повишаване на капацитета на националното звено в МВР (АФКОС) за сътрудничество с ОЛАФ, се посочва в писмото, се посочва в писмото, уточняват от правителствената пресслужба.

„Вярвам, че интензивният обмен на информация и взаимното доверие, което изградихме, са добра предпоставка за постигане на положителни резултати”, пише Тиери Кретин. Той подчертава приноса на министър-председателя Бойко Борисов за доброто сътрудничество между ОЛАФ и АФКОС и изразява увереност, че и през следващата година ще се запази активността на компетентните български органи в установяването, разкриването и наказването на измами и на корупционни практики, свързани с европейските фондове.