Ваньо Танов: Разговорът с Менда Стоянова е абсолютен монтаж
Ваньо Танов: Разговорът с Менда Стоянова е абсолютен монтаж / netinfo

РЗС разпространи стенограми на телефонни разговори между шефа на митниците Ваньо Танов с депутатите на ГЕРБ Искра Фидосова и Менда Стоянова, в които те лобират пред него да назначи техни хора на високи постове в митниците в Пловдив и Лом. Пред bTV Ваньо Танов заяви, че е водил разговори с двете депутатки от ГЕРБ, но това, което вижда като публикувано като разговор, примерно с Менда Стоянова, няма нищо, което да отговаря на истината".

Танов уточни, че разпространеният от РЗС диалог с председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова е абсолютен монтаж. "Много ми е интересно как този монтаж ще бъде превърнат в говор, защото тук вече няма цели изречения използвани, а има използвани думи от много разговори, сглобявани. В това съм абсолютно категоричен", каза още той.

Попитан защо напоследък неговото име се появява в такива скандали, Ваньо Танов каза: "В края на краищата стана ясно, че за всичките тези 20 години, единствено при управлението на ГЕРБ няма нито едно политическо назначение на който и да било.(...)Няма. За всеки един от тези случаи, за които се провери, може да се види, че нищо не се е случило с нито едно от тези лица, за които става въпрос в тези разговори. А това, че от дадена местна структура могат да водят разговори за техни кандидати и така нататък, това мисля, че е право на всяка една партия. Въпросът е когато тези хора не отговарят на изискванията - дали по някакъв начин са били назначени. Вижда се от всички тези разговори и от това, което аз отново заявявам категорично, че може да се появи и вече е факт в обществото - че няма нито един...назначение. Това значи, че върху мен не може да бъде оказвано никакво давление. Това потвърждава още веднъж думите на премиера, че той в това отношение ми е дал пълен картбланш и, че аз нося отговорността за всяко едно назначение и, че не мога да допусна да бъде назначен служител, който не отговаря на определени критерии. И може би това дразни изключително много хора".

Разговора между Менда Стоянова и Ваньо Танов можете да прочетете ТУК