Борис Панкин вече не е съветник на Рашидов
Борис Панкин вече не е съветник на Рашидов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Режисьорът Борис Панкин, който преди година беше назначен за съветник на министъра на културата Вежди Рашидов, вече не заема този пост, научи Дарик.

Панкин прие предложението да съветва Рашидов по въпроси свързани с музикално-сценичните изкуства след протести на трупата на Музикалния театър, която не го искаше за свой директор. През януари 2010 г. режисьорът се отказа да ръководи Оперетата, но се съгласи да влезе в Министерство на културата.

Новината, че вече не е там, беше потвърдена за Дарик лично от Борис Панкин. Той си е тръгнал от ведомството след като договорът му с него е изтекъл. Засега Панкин не би искал да говори повече по въпроса защо няма да продължи да съветва Вежди Рашидов.

От Министерство на културата пък казаха за Дарик, че няма нищо необичайно във факта един човек да освободи поста, който е заемал, след като договорът му изтече. Дали мястото на Панкин ще бъде заето от някой друг е решение единствено на министър Вежди Рашидов, коментираха още от ръководеното от него ведомство.