Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа, предизвикал катастрофата с двамата убити
Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа, предизвикал катастрофата с двамата убити / БГНЕС
Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа, предизвикал катастрофата с двамата убити
39078
Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа, предизвикал катастрофата с двамата убити
  • Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа, предизвикал катастрофата с двамата убити

Двама души загинаха на място, а други трима бяха ранени при тежка катастрофа в квартал „Бояна" в София. Причината за инцидента е челен удар между джип „Мерцедес", шофиран от Йосиф Йосифов - Йоско, и ван „Киа" с благоевградска регистрация. Шофьорът на „Мерцедес"-а Йоско от Сливен е известен на полицията. Той беше сред задържаните за убийството на Константин Димитров - Самоковеца, но впоследствие оправдан. Преди това от източници от МВР съобщиха, че става дума за Йоско от Костинброд, но се оказа, че шофьорът е сливенският Йоско.

Малко след 7 часа сутринта черният джип "Мерцедес" навлязъл в насрещното движение преди кръстовището на улиците „Пушкин" и „Иваница Данчев" в столичния квартал „Бояна". Шофьорът не успял да се прибере в лентата си навреме и ударил челно вана. В резултат на това двама души, които пътували в „Киа"-та, са загинали на място. Други трима са тежко ранени, те са настанени за лечение в „Пирогов" и ВМА.

В момента районът е отцепен от полицията, като движението е спряно. Заради катастрофата автобусите с номера 63 и 64 временно бяха отклонени по ул. „Кумата". Изяснява се самоличността на жертвите.

42-годишният Йосиф Йосифов - Йоско е криминално проявен. Той беше сред обвинените за убийството на Константин Димитров - Самоковеца. През 2003 г. той и съгражданинът му Васил Качиков-Дългия бяха заподозрени за убийството на престъпния бос заедно с холандеца Ервин Врекер. Българите бяха арестувани, но вината им не беше доказана. Холандски полицаи тогава обявиха, че Врекер е член на опасната рокерска група "Ангели на ада". Тогава се появи информация, че Йоско отговаря на профила на членовете на бандата, обясняват експертите. Злите мотористи се разпознават по множеството татуировки по цялото тяло. Освен това по време на разследването на убийството на Самоковеца става ясно, че "Ангелът" Врекер е поддържал връзка с Йоско и му се e обаждал непосредствено преди и след покушението срещу "добре облечения бизнесмен". Първоначално от МВР съобщиха, че става дума за Йоско от Костинброд, който в момента се издирва с европейска заповед за арест.

Йосиф ЙосифовЙоско е карал джипа предизвикал катастрофата с двамата убити
netinfo